esmaspäev, 22. veebruar 2010

Goji marjad on kohal!

Päikesekuivatatud Goji marjad:

50gr 45.- (1kg 900.-)
100gr 80.- (1kg 800.-)
250gr 175.- (1kg 700.-)

Soovitatav päevane kogus 20-30 marja.


GOJI MARI –
looduslik vitamiinipomm ja antioksüdant

Goji (lad. Lycium barbarum, ingl. goji, wolfberry) on üks mitmetest eri liiki taimedest, mida rahvasuus kutsutakse hundimarjaks.
Goji mari on alates 21. sajandi algusest nii Ameerika Ühendriikides kui ka teistes arenenud maades saanud kiirelt kasvava tähelepanu osaliseks tänu oma toiteväärtusele ja antioksüdantsetele (organismis vabade radikaalide tegevust pärssivatele) omadustele, s.t. ta kuulub nn. „superviljade“ hulka. Toitumisteadlane prof. Earl Mindell on goji-marju ja nende mõju organismile põhjalikult uurinud. Tema kinnitusel leidub neis antioksüdante 2000% rohkem kui jõhvikates. Aasia maades, eriti Tiibetis ja Hiinas, on seda marja aastasadu tuntud tasakaalustatud toidu valmistamisel ja hinnatud jõudu taastava marjana. Esimesed andmed goji marjade kasutamisest Tiibeti munkade poolt pärinevad 7. sajandist.
Lisaks juba eelpool mainitud antioksüdandina on sellel marjal omadusi, mis võivad aidata nii südame-veresoonkonna haiguste ja põletikuliste protsesside puhul kui ka nägemisega seotud haiguste (nagu vanusest tingitud kollatähni taandarenemine ja glaukoomi) korral. Goji-mari on neuronaalsete kahjustuste eest kaitsvate omaduste, vähivastaste ja immunomoduleerivate ainete edasikandja.
Goji-marja C-vitamiini sisaldus on tõepoolest märkimisväärne: kuivatatud marjades 29…148 mg 100 g kohta, sellisena kuulub ta võrdväärsena paljude tsitruseliste viljade ja maasikatega samasse „klassi“.
Alljärgnev loetelu on 100 grammis kuivatatud marjades sisalduvate mineraalainete ja vitamiinide kohta:
• Kaltsium 112 mg, 8…10% SPK-st (SPK – soovitav päevane kogus)
• Kaalium 1,132 mg 24% SPK-st
• Raud 9 mg 100% SPK-st
• Tsink 2 mg 18% SPK-st
• Seleen 50 µg (mikrogramm) 91% SPK-st
• Riboflaviin (vitamiin B2) 1,3 mg 100% SPK-st
• Vitamiin C 29…148 mg vastavalt 32% ja 168% SPK-st
Peale selle sisaldavad goji marjad paljusid fütokemikaale: beeta-karotiin, polüsahhariidid. Nad on üks kõige kõrgema zeaxanthini (silma võrkkestale vajalik karotenoid) sisaldusega taimi.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui palju on umbes marju 50-s grammis?

Fred-Erik ütles ...

Lugesin üle, 50 grammis 268 marja. :)

Anonüümne ütles ...

Seega siis jätkuks 9 päevaks ja päeva maksumus oleks 5 krooni kui süüa 30 marja päevas.

Anonüümne ütles ...

Loitsus päris kallis hind, Sojapoest saab 177 krooni eest 500 gr paki. http://www.sojapood.ee/et/teised-tooted-goji-soja-sojauba-maca-jogurt-juuretis-sobraks-sojaga-raamat

Anonüümne ütles ...

paris hea maitse neil marjadel. nosiks neid kommi aseme kogu aeg, aga toesti hind on niiii kallis. loodan, et uhel paeval hind odavneb.

Anonüümne ütles ...

Siin on ikka väga hullud hinnad. Minge Selverisse, seal on 130g pakk 26 krooni ehk siis 204kr/kg, mis ei ole enam nii väga hull hind.

Anonüümne ütles ...

Eestis olevad Goji marja hinnad on veidi odavamad, kui USAs! Seega täiesti normaalsed! Arvestades marjade kasulikkust on need hoopis odavad!

Unknown ütles ...

Pakil olev soovitatav päevane tarbimiskogus 10-30 marja on täiesti kasutu...

Erinevatest allikatest kontrollituna on päevane terapeutiline doos 10-30 grammi seega 50-15 marja.

Unknown ütles ...

oih... 50-150 marja

Anonüümne ütles ...

Need tavapoodides müüdavad pakikesed on odavamad tõesti (169.00 kg), aga paraku sisaldavad säilitusainena vääveldioksiidi.

Ent Loitsus on teil tõesti kahjuks liigakõrged hinnad, et sealt ostma tahaks ulla. Sojapoe 354.00 kg, on igati mõistlikum hind.

Sovania ütles ...

Täname, meil lõõgastuda , saidil on imeline, ma olen iga päev üle ja ma ei näe end nii on uudis .
Tänan, et andsite meile nii palju õnne !

voyance gratuite par mail ; voyance par mail gratuite

voyance par mail ütles ...

Aitäh kõigepealt selle suure blogis. Ma tulen iga päev ka nädalavahetustel! Õnne

voyance gratuite en ligne ütles ...

Ma olen tõesti uhke, et avastada teid, teie blogi on tõesti suur! Mulle meeldib selle liidese ja mina armastasin sisu ka. Eriti nii hoida!

voyance gratuite ütles ...

See blogi on palju sõbralikkust ja külalislahkust
Suur aitäh